Дочек 7528: Два концерта распродата, представљена нова имена

Имена светских, регионалних и домаћих извођача који ће наступити у Новом Саду у оквиру Дочека 7528. објављена су пре две недеље, а већ су два догађаја распродата – Божо Врећо и Camerata Academica и хрватски састав Свемирко. Ипак, Дочек 7528. представља нове извођаче који ће наступити 13. јануара на различитим и неочекиваним локацијама у граду.

МКДСЛ испуњава музичке жеље за Дочек 7528.
Оригиналан и аутентичан музички продуцент Марко Милошевић, познатији као МКДСЛ (Мама каже да сам леп) за Дочек 7528. у Новом Саду „препушта“ свој наступ публици. У свом стилу, МКДСЛ поиграва се са различитим музичким жанровима који ће бити по вољи публике, јер ће свако на facebook eventu моћи да остави своју музичку жељу. МКДСЛ ће их испоштовати и то посебним редоследом, како ко, од учесника овог занимљивог концепта, буде долазио на наступ. Концерт почиње у 22 часа на добро познатој локацији за квалитетне свирке и журке – Герили.

Комбинација музичких жанрова у Дому б-612
Фузију различитих звукова од којих предњачи реге, али не мањка ни ска, хип-хоп, панк доносе Новосађани Јосип А Лисац (ЈАЛ), Београђани Бесне глисте и Бањалучанин Микула. Сви они делиће бину у Дому б-612 13. јануара у оквиру Дочека 7528. са почетком у 21 час. Бенд Јосип А Лисац (ЈАЛ) води се сличном идејом као њихове колеге из Београда, годину дана млађе Бесне глисте, а то је ширење могућности данашње алтернативне музике преплитањем различитих музичких стилова. Поред бројних свирки широм Србије, оба бенда могу да се похвале наступом на бројним фестивалима. Њиховој енергији придружиће се аутентични Бојан Микулић Микула чији кантауторски рад карактерише народни језик, иронија, сатира, апсурд. Након неколико година и неколико милиона прегледа на YоуТубе каналу, Микула је окупио бенд, па је публика убрзо могла и уживо да чује све то у једном много живљем и бољем издању. Осим социјалних тема и сатиричних критика савременог друштва на репертоару је и неколико љубавних песама, па је, како и сам Микула каже, концерт приказ живота на овим просторима с једне стране из социјално- егзистенцијалне, а са друге и из емоционално-рационалне перспективе.

Познати Cake Beats и на Дочеку 7528.
Cake Beats, Новосађанима добро познат концепт журки које су махом фокусиране на хип-хоп звук, односно треп правац, одржаће се и за Дочек 7528. Журке, које традиционално окупљају велики број младих, на Дочеку ће употпунити Zicer Inc. – хип хоп колектив који се састоји од пет MC-jeva, певачице, продуцента и DJ-а. Журка почиње у 22 сата, на адреси К9 Статион (Димитрија Бугарског 12А).

Подсећамо, сви догађаји у оквиру Дочека 2020. биће бесплатни, у центру града, на отвореном и трајаће током читавог дана, док ће Дочек 7528. бити у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима. Улазнице се могу пронаћи на продајним местима Gigs tix-а и на сајту.
Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница, као и сервисне информације важне за сам дан оба Дочека биће на сајту Дочека, на Facebook страници и на Instagram страници.
Кроз Дочек 2020. и 7528. године Нови Сад поново повезује две Нове године, два рачунања времена, два календара, два писма, два концепта, подиже капацитете креативне индустрије и слави јединство различитости будуће Европске престонице културе. Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и гостима града пружити јединствен аудио-визуелни доживљај.