Почео Дочек у Новом Саду: Покретна културна станица спрема изненађења

Дочек у Новом Саду, јединствена прослава две Нове године, све је ближи, због чега ће наредне седмице бити активирана и покретна културна станица „Караван“. Представљање програма овогодишњег Дочека, уз дружење са суграђанима, сјајну музику и друга изненађења задатак је Каравана у наредне три недеље. Уз то, заједно са Gigs tix тимом, Караван ће олакшати куповину улазница за наступе домаћих, регионалних и светских извођача 13. јануара, долазећи до најразличитијих делова града и његове околине.

Неки од извођача уз које ће Нови Сад дочекати 7528. годину и чије улазнице ће се продавати у оквиру „Каравана“ су:
Руска филхармонија из Иркутска са солистима, Лет 3 и Маријачи бенд „Ел Комбо“, Nolah Live, Лолобриђида, Елементал, Краљ Чачка, Ана Станић и симфонијски оркестар „Град“, Дадо Топић & Tajm After Tajm, Горан Трајкоски, Дејан Петровић са оркестром, Свемирко, Лету штуке, Љубичице, Кинга Глик, Alice in WonderBand: RikaTaka.
Прва локација на којој ће покретна културна станица „Караван“ бити је Мастер центар у уторак, 24. децембра, где суграђани моћи да купе улазнице од 14 до 18 сати.
Термини и локације за наредну седмицу су следећи:
👉 25. децембар – Дунавски парк – од 12 до 15 часова
👉 27. децембар – Кеј жртава рације – од 19 до 21 сат
👉 28. децембар – Трг републике – од 16 до 19 сати
👉 28. децембар – Хотел Војводина – од 19 до 22 сата
👉 29. децембар – Трг слободе – од 15 до 17.30 часова
👉 29. децембар – Поштанска улица – од 18 до 21 сат
У плану је да покретна културна станица „Караван“ продаје улазнице све до 12. јануара, а локације међу којима ће бити и Футог, Сремски Карловци, Петроварадин можете пронаћи на сајту Дочека.
Кроз Дочек 2020. и 7528. године Нови Сад поново повезује две Нове године, два рачунања времена, два календара, два писма, два концепта, подиже капацитете креативне индустрије и слави јединство различитости будуће Европске престонице културе. Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и гостима града пружити јединствен аудио-визуелни доживљај. Посебан визуелни идентитет и дизајн пружиће ново искуство уживања на концертима домаћих, регионалних и светских звезда, најразличитијих жанрова.
Подсећамо, сви догађаји у оквиру Дочека 2020. биће бесплатни, у центру града, на отвореном и трајаће током читавог дана, док ће Дочек 7528. бити у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима. Улазнице по промотивним ценама су у продаји до 23. децембра.
Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница, као и сервисне информације важне за сам дан оба Дочека биће на сајту Дочека на Facebook страници и на Instagram страници.