алис ин вондербенд, концерт РиКа ТаКа

pozorište mladih / кamerna scena / 13. јануар 2020. у 19 часова

Ана Врбашки и Марко Дињашки изводе необичан перформанс спајајући традиционалну српску музику, као и мелодије целог Балкана са телесним перкусијама, нудећи сасвим нов поглед на традицију и културно наслеђе овог поднебља. Са разлогом су популарни и ван наших простора, те на најбољи начин промовишу балканску културу. Уједињени као Alice in WonderBand, двоје уметника који чине језгро овог састава освојили новосадску публику у оквиру спектакуларног Дочека 7528.
Прочитајте више

Спој позоришта, музике, плеса, акробатике представља нешто сасвим ново и пружа непосредно и узбудљиво искуство за публику. Песме из Србије, Бугарске, Македоније, Румуније, Црне Горе, Босне, као и песме националних мањина на посебан начин, у извођењу Ане и Марка, илуструју кулутуру која се дели не само географски и историјски, већ и емотивно. Двоје уметника су се за ове специфичне изведбе школовали код неких од најзначајнијих перкусиониста света, а њихов таленат дошао је и до Немачке, италије, Француске, Аустрије и Турске. РиКа ТаКа у режији Вишње Обрадовић, редитељке и глумице Српског народног позоришта у Новом Саду .
РиКа ТаКа, представа необичног назива и садржаја, одушевила је публику у Новом Саду и као један од програма у оквиру Дочека 7528 пружио публици нешто другачији вид забаве.