бандонеон концерт

галерија матице српске/ 13. јануар 2020.

Jедан од најзначајнијих српских уметника на хармоници и бандонеону чије наступе су аустријски критичари описали као еруптивне и инвентивне, Бранко Џиновић, представио се новосадској публици за Доček 7528. Први хармоникаш са докторатом из извођачких студија које је завршио на Универзитету у Торонту већ је сарађивао са еминентним композиторима попут Пера Норгарда, Филипа Леруа, Салватора Шарина и многим другим.
Прочитајте више

Такође, сарађивао је са еминентним канадским ансамблима као што су Национални балет Канаде и Интернационални ансамбл за савремену музику из Њујорка. Наступао је у Кенеди Центру у Вашингтону и Линколн Центру у Њујорку, био је солиста и члан различитих ансамбала и приређивао концерте у Америци, Новом Зеланду, Аргентини, Холандији, Енглеској, Италији, Аустрији и многим другим земљама. Џиновића су љубав и интересовање за бандонеон и танго одвели у Буенос Аирес, где је радио са значајним танго извођачима као што су Хуго Саторе, Рамиро Боеро и Сантјаго Сегрет. Био је аутор музике за кратке филмове, тако да је Бранко свестраним талентом стигао до статуса признатог уметника.
Бранко је за Доček 7528 новосадској публици приредио незабораван наступ рафинирано владајући инструментом, уз одличну технику и слух за звучни колорит композиција.