кц лаб

Category
13. јануар: тапан лајв

У улици Др Хемпта, надомак Футошког парка, налази се овај модернистички простор, вила на три спрата која потиче из давне 1934. године. Ту се налази Културни центар „Лаб“, отворен са циљем да постане место сусрета и експеримената за самозапослене професионалце, креативне групе и компаније које делују на пољу креативних економија, социјалног предузетништва и културе.
Прочитајте вишеОснован је 2017. године и од тада важи за једно од главних места окупљања младих у Новом Саду који су жељни иновативних друштвених и уметничких пракси. „Лаб“ служи као галерија, биоскоп, концертна сала, резиденција, простор за рад или једноставно место где можете уживати уз кафу или крафт пиво. Центар недељно посети између 500 и 1000 људи, што довољно говори о његовој репутацији међу суграђанима.
За Доček 7528 овде је премијерно у Новом Саду наступио Тапан лајв. Овај необични састав који комбинује електронску музику, џез и источњачке елементе долази у „Лаб“ и први пут пред Новосађанима је изводио своју музику и приредио нешто више од обичног концерта.