културни центар новог сада

Category
13. јануар: љубичице / аклеа неон

Некадашња „Трибина младих“, данас је Културни центар Новог Сада, једна од највећих и најзначајнијих културних институција у Новом Саду и Војводини. Он ради на промовисању стваралаштва и креирању филмског, сценског, музичког, књижевног садржаја, организовању трибина, пројеката, акција и манифестација.
Прочитајте више

Такође, у Новом Саду је познат књижевни часопис „Поља“ који такође издаје Културни центар Новог Сада, а поред тога организује и интернационалне фестивале као што су Прозе фест, Инфант, Новосадски џез фестивал и Еуро-ин. У Културном центру налазе се Кино сала, Клуб Трибина младих, Мали ликовни салон и Ликовни салон. За Доček 7528 у Кино сали одржана је опера за децу рађена по народној бајци У цара Тројана козије уши, а касније сунаступили Аклеа Неон, путујућа музичарка из Осијека и Љубичице, све популарнији бенд који се прославио песмом „Једва чекамо рат људи против машина“ .
Дочек 7528 у Културном центру Новог Сада потврђује статус Културног центра који он има у нашем граду и његову отвореност за најразличитије садржаје као подршци културном и уметничком развоју Новог Сада.