опера за децу: у цара тројана козије уши

кино сала кцнс/ 13. јануар 2020. у 17 часова

Један од догађаја за најмлађе који су обележили Доček 7528 јесте и опера за децу „У цара Тројана козије уши“ у изведби удружења „Високо Це“ из Новог Сада. Малишани су имали прилику да се упознају са једном од најпознатијих народних бајки и легенди које су део нашег културног наслеђа, тако да им се овај садржај приближио на интересантан и деци пријемчив начин.
Прочитајте више

Бајка о цару Тројану говори о најохолијем цару који због своје суровости и отуђености има козије уши. Међутим, сваки берберин који би га шишао и открио да цар има козије уши, био би обезглављен. Једном младићу берберину, Тројан је ипак опростио живот. Какав је развој приче, најмлађима ће приказати Високо Це, удружење које се бави различитим пројектима – представама, операма, мјузиклима и сличним програмима, организацијом концерата, едукацијом грађана, а нарочито младих, о значају уметности. Ово удружење организује и књижевне, ликовне и друге свечаности, као и часове глуме и певања, летње кампове и курсеве, а све са циљем ширења домаће и стране музичке културе. Како ширење певане речи није нимало лак задатак, ентузијастична екипа Високог Це труди се да на забаван и едукативан начин представи оно са чим се не сусрећемо свакодневно.
Опера „У цара Тројана козије уши“ био је један од разноврсних програма спектакуларног Доčeka 7528 који се и ове године побринуо за квалитетан музички и забавни програм намењен како одраслима, тако и најмлађим Новосађанима и Новосађанкама.