свемирко

ж станица / кино сала / 13. јануар 2020. у 21 час

Засигурно једна од најзанимљивијих појава на музичкој сцени Балкана – хрватска петорка бенда Свемирко наступила је у Новом Саду  у оквиру спектакла који очекује наше суграђане за Доčек 7528. За само две године колико постоји, екипа Свемирка постигла је велики успех албумима „Ванилија“ и „Тунгузија“. Њихове песме лако „улазе у уши“, чули смо их у нашој серији „Јутро ће променити све“, а они су опуштени, духовити и креативни момци који су оживели дух осамдесетих година и сладуњавих звукова.

Прочитајте више
За себе кажу да су све што сте од једног поп бенда тражили и добили, понекад емотивни, понекад авангардни, а онда и – сасвим нормални. Хитовима „Жена од ванилије“, „Заувијек зен“, „Можда нисам био добар“, „Дизајнерица Лаура“, „Тајне свемира“ откривају нам тајне свемира у фантастичним мелодијама. Бенд је идејно предвођен Марком Вукотићем, а у његовом свемирском броду су још и Антонио Бошњак, Марин Тандара, Бранимир Блажевић и Бојан Бојко.

„Свемирко“ је већ наступао пред новосадском публиком која је ђускала до последњег такта, певајући у глас са бендом, а овог пута је био део великог Доčека 7528 и загрејао атмосферу лудим ритмовима и несхваћеном живописном поезијом, каквим описују свој актуелни, други по реду албум „Тунгузија“.

сценски дизајн: PDP конференција
уметничка инсталација Кубус 2 у холу Железничке станице: Уна Младеновић (чланица групе студената основних студија Сценске архитектуре технике и дизајна са Факултета техничких наука у Новом Саду и студената основних студија Нових ликовних медија са Академије уметности у Новом Саду)