тркуља пева шансоне

нис / 13. јануар 2020. у 19 часова

Слободан Тркуља у несвакидашњем издању наступио је у Новом Саду за Дочек 7528. Светски признати мулти-инструменталиста, композотиор и певач уз клавирску пратњу изводиће романтичне шансоне, легендарне романсе, џез и љубавне песме и тако повести публику на незаборавно музичко путовање. Оживљавајући свевремене мелодије које су обележиле једну музичку епоху, Тркуља ће приказати нову страну свог талента и приуштити публици сасвим нови доживљај. Специјални гост концерта биће Новосадски дамски хор.
Прочитајте више

Слободан свира преко 15 инструмената и један је од најлепших мушких гласова Балкана. Његову каријеру обележили су наступи широм света, као што су они у амстердамском Концертгебау, Шангај Ворлд Експу, Петроградској музичкој дворани, Келтик Конекшнс у Шкотској и многи други.
Било да наступа у великим концертним просторима или пред неколико стотина људи, Тркуља подједнако ужива. Сарађивао је и наступао са светски признатим симфонијским оркестрима као што је Метропол оркестар из Холандије, а сам је оснивач групе Балканополис са којом ствара јединствену музику и комбинује рок и традиционалне звукове Србије и Балкана са оркестарском музиком. Бину су делили са фадо дивом Маризом из Португала, Пелагејом из Русије, Јосипом Лисац и многим другим.
За Дoček 7528 овај виртуоз необичне фризуре приредио је наступ за памћење пред новосадском публиком која увек са нестрпљењем чека његове наступе.

сценски дизајн: Кристина Ковачевић