дочек

Јединствени аудио-визуелни доживљај за Дочек у Новом Саду

Две Нове године. Два календара. Два писма. Два концепта. Дочек 2020. и 7528. године у Новом Саду повезује два рачунања времена, спаја визуелну уметност и музику као универзалне језике које свако разуме, подиже капацитете локалне уметничке сцене и слави јединство различитости будуће Европске престонице културе.

Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и гостима града пружити јединствен аудио-визуелни доживљај, како 31. децембра, тако и 13. јануара.

Локални визуелни уметници и студенти у сарадњи са уметницима из других држава побринуће се за визуелне идентитете и сценске ефекте који ће пружити ново искуство уживања на концертима домаћих, регионалних и светских звезда, најразличитијих жанрова – Артан Лили, Лет 3 и Маријачи бенд „Ел Комбо“, Иркутска обласна филхармонија са солистима, Махмут Орхан, Божо Врећо и Камерата Академика, Бајага и инструктори са квартетом и хором, опера за децу „У цара Тројана козије уши“, ТАПАН Лајв, Ана Станић и симфонијски оркестар „Град“, Лолобриђида, Елементал, Краљ Чачка, Дадо Топић & Тајм Афтер Тајм, Горан Трајкоски, Нолах Лајв, Дејан Петровић са оркестром, Свемирко, Биљана Крстић и Бистрик оркестар, представа трупе Тело као инструмент „РиКа ТаКа“, Лету штуке, Алитор, Љубичице, једна од најбољих басисткиња у Европи Кинга Глик, двојац из Бразила Дук ин Алтум и многи други.

Студенти Сценске архитектуре, технике и дизајна са Факултета техничких наука, као и Нових ликовних медија Академије уметности заједно са визуелним уметницима – Родриго Гузман Цазарес, ТКВ и други претвориће Дочек 2020. и 7528. на 50 локација у узбудљиво путовање кроз град. Нови Сад постаће тако једна сцена и спојити различите просторе, програме и жанрове, визуелне доживљаје и сценске ефекте, наводи уметничка директорка Дочека, Милица Стојшић, архитектица и дизајнерка светла.

Дочек у Новом Саду, граду који је све ближи години титуле Европске престонице културе, комбинује високу културу и чини је доступнијом широј публици са популарном, коју настоји да представи на најбољи начин, не само Новосађанима, него и гостима града.

Сви догађаји 31. децембра, односно Дочек 2020. биће бесплатни, у центру града, на отвореном и трајаће током читавог дана, док ће 13. јануара Дочек 7528. бити у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима.

Улазнице по промотивним ценама су у продаји до 23. децембра и могу се пронаћи на продајним местима Гигс Тикс као и на вебсајту http://gigstix.com/docek7528.