Дочек 7528: Улазнице скоро распродате, објављена мапа и сатница

Више од 200 уметника из 10 земаља, 50 локација, визуелна уметност и музика – до Дочека 7528 у Новом Саду остало је свега три дана, скоро све карте за догађаје су распродате, док за шест концерата улазница више нема у продаји. У питању су Дејан Петровић Биг бенд који наступа у Реформаторској цркви, Слободан Тркуља у Великој Сали НИС-а, Свемирко у Кино сали Железничке станице, Елементал у Кожари Српског народног позоришта, Краљ Чачка у Новосадском позоришту и Божо Врећо који ће наступити са оркестром Camerata Academica у Синагоги.

Поред поменутих извођача, за чије наступе улазница више нема, Дочек 7528 открива нове локације у граду и представља како нова музичка имена, тако и легенде домаће и регионалне сцене.

Мапа локација и сатнице доступне су на вебсајту docek.ns2021.rs.

Најбољи бас вокал, Алексеј Тихомиров, један је од солиста који ће 13. јануара у Великој сали СНП-а од 20 часова наступити са највећом руском филхармонијом из Иркутска, уз Јадранку Јовановић, Ивана Томашева и Жељка Андрића. На репертоару ће се наћи композиције Чајковског, Бородина, Христића, али и српске народне песме: „Тамо далеко“, „У рану зору“, „На крај села“, „Тихо ноћи“, „Болујем ја“, „Нишка Бања“…

Дочек 7528 представља и легенде југословенске сцене, који и данас раде и стварају и стичу нове поштоваоце – Дадо Топић и Горан Трајкоски. Топић ће уз бенд Time after time наступити у Културном центру „Петефи Шандор“ од 22 часа, а Трајкоски, оснивач некадашњих македонских dark wave група, „Анастасија“ и „Мираз“, у гимназији „Лаза Костић“ од 20 сати.

Младу и нову енергију доносе извођачи који су на самом почетку своје каријере, али са већ оствареним успесима – панчевачки састав Љубичице наступиће у Културном центру Новог Сада од 21 час, а пре њих реге, етно, џез звук донеће Осјечанка Аклеа Неон од 20 сати. Једна од најбољих басисткиња Европа, Кинга Глик, представиће се публици у Радничком дому од 20 сати. Електро звук у оквиру Дочека 7528. доноси DJ Nolah у Српско народно позориште, од 22 сата, затим Тапан у КЦ Лаб у 21 сат, Козмин у клубу Тунел 1 сат иза поноћи, МКДСЛ у Герили од 22 сата, Дук ин Алтум у клубу Кажте од 23 сата.

Енергичне наступе гарантују панк састав Лет 3 у Српском народном позоришту од 20 часова, као и Лолобриђида у културној станици Свилара од 19 часова.
У новосадски Дом културе стиже група Лету штуке од 21 час, Love Hunters у „певајућој књижари“, Булевар Букс, од 20 часова, а нова издања већ добро познатих песама доносе Ана Станић са симфонијским оркестром у Позоришту младих од 20 часова и Беби Дол са Градским хором Београд од 20 сати у културној станици Еђшег.
Необичан звук хармонике и бандеона пренеће Бранко Џиновић у Галерији Матице српске, Концерт српске изворне музике биће одржан у Културном центру Руменка, а ритам и емоције руске ромске музике пренеће Дуо Номадико од 19 сати у Спомен збирци Павла Бељанског. Несвакидашњи спој традиционалне музике и мелодија целог Балкана са телесним перкусијама приредиће дуо Alice in WonderBand у оквиру представе РиКа ТаКа у од 19 часова.
Најмлађа публика моћи ће да ужива у Опери за децу „У цара Тројана козије уши“ у изведби удружења „Високо Ц“ у Културном центру Новог Сада од 17 сати. Свечани концерт, на којем ће ученице Музичке школе „Исидор Бајић“ и ученици Академије забаве и уметности „О & М“ певати нумере популарних бајки и дечјих новогодишњих филмова заказан је за 12 сати на Новосадском отвореном универзитету. У Културном центру Футог од 16 часова чувени дечји хор Колибри извешће најпознатије песме из богатог репертоара овог ансамбла.

Дочек у Новом Саду јединствен је управо по томе што музички програм обогаћује визуелна уметност. Мексички уметник ABDH представиће своју интерактивну инсталацију КС Свилара, а крајем децембра београдска street art уметнице ТКВ осликала је улицу у самом центру Новог Сада новим муралом.

Улазнице за све догађаје се могу пронаћи на продајним местима Gigs tix-a и на сајту. По актуелној цени, улазнице могу да се купе до 12. јануара, а у понедељак, 13. јануара улазнице за све догађаје поскупљују. Такође, у понедељак, 13. јануара, продаја улазница на Gigs tix продајним местима ће трајати до 17 часова.

Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница могу се пронаћи на сајту и на друштвеним мрежама.