алитор

шемрок / 13. јануар 2020. у 20 часова

Један од водећих састава домаће метал сцене, бенд Алитор који ускоро припрема и нови албум, наступио је у Новом Саду у оквиру великог Доčека 7528 и направио сјајну увертиру за овај нови подухват.

Pročitajte više
Алитор долази из Инђије, а основан је 2011. године. Иза себе имају два студијска остварења и два сингла. Уследила је пауза у трајању од неколико година, а Алитор сада спрема нешто ново, истоимени албум који ће бити објављен за издавачку кућу „Take it or leave it“. Бенд наступа широм Србије и Европе и по том питању је засигурно један од најактивнијих на нашим просторима. Током своје каријере бенд је делио бину са многим великим именима метал сцене, као што су „Nuclear Assault“, „Obscura“, „Death DTA“ и други.

Четворица момака Алитора – Стефан Ђурић, Александар Стевановић, Јован Шијан и Марко Тодоровић оформили су бенд након што је свако од њих доживео крах у локалним бендовима у којима су свирали. Свој циљ виде у стварању ауторске музике и комуникацији са публиком како би оставили некакав траг у времену. Последњи сингл „Consecration“ који се налази на последњем албуму доступан је за слушање. Млади састав се већ представио публици у Новом Саду, а љубитељи хеви метала чуо их је опет овог јануара.