беби дол и градски хор београд

еђшег 13. јануар 2020.

Култна певачица која је обележила поп-рок сцену бивше Југославије, једна од најупечатљивијих појава српске музичке сцене позната по специфичном гласу, Беби Дол, наступила је у Новом Саду за Доček 7528 уз Градски хор Београд. Овај хор окупља љубитеље музике и као мешовито певачко друштво негује различите врсте уметничке музике.
Прочитајте више

Каријера Беби Дол дуга је скоро четири деценије и обележили су је небројени наступи и хитови који су остали актуелни до данас. Песме које се памте, као што су „Бразил“, „Мустафа“, „Хајде да узмемо неки добар ауто“, „Руди“ и многе друге и даље су радо слушане на свим добрим журкама.
Са певањем је почела у бенду „Тракус“ седамдесетих година, а онда је кренула у соло воде и већ првим и двоструким синглом „Мустафа“/ „На планети уздаха“ за ПГП РГБ постигла велики успех, тако да је „Мустафа“ постао песма године 1981. Две године касније, Беби Дол добија награду за дебитантски албум „Руже и крв“. Учествовала је на Југовизији 1983. са хитом „Руди“ који се нашао на седмом месту избора магазина „Поп Рок“. Беби је неколико година провела у Египту где је наступала у елитном „Шератону“, а онда је настао њен оријентом инспирисан хит „Инш-Алах“ који је добио прву награду на београдском музичком фестивалу МЕСАМ.
Памти се њен наступ на „Песми Евровизије“ 1991. године, када је након неколико наступа на Југовизији, коначно освојила прво место. На Евровизују је отишла са чувеном песмом „Бразил“ чија популарност, чини се, не опада до данас. О свестраности Драгане Шарић, како је право име овој ексцентричној уметници, говоре многобројни занимљиви детаљи попут оног да је била главна глумица у филму Жике Митровића „Протестни албум“, да је била гост на турнеји Здравка Чолића широм бивше Југославије, да се појавила у једној епизоди „Лисица“ и „Бољег живота“ и многи други.
Беби Дол је увеличала Доček 7528 у Новом Саду уз појачање величанственог Градског хора Београд, а публика је са одушевљењем испратила наступ ове диве југословенске сцене у пратњи хора.