дејан петровић биг бенд

реформаторска црква / 13. јануар 2020. у 23 часа

Познат као амбасадор српске трубе, Дејан Петровић, са својим Биг бендом за Дочек 7528 донео је у Нови Сад фузију звукова традиционалних инструмената, електричне гитаре и других, на први поглед, неспојивих инструмената. Овај наступ је новогодишњу еуфорију довео до врхунца и уз добро познати мелос загрејао новосадску публику.

Pročitajte više
Дејан потиче из музичке породице, наследник је најпознатијег српског трубача, Миће Петровића. Са трубом се упознао у раном детињству и наставио породичну традицију као четврта генерација трубача. Његова виртуозност изашла је и ван домаћих оквира, те је Дејан Петровић познат широм света као неко ко промовише српску традицију на најлепши начин. У прилог томе говори награда Прва труба света, као и све награде које је освојио на традиционалном Сабору трубача у Гучи. Најмлађи је добитник „Мајсторског писма“. Иза себе има четири дискографска издања. Са Биг бендом ради на интерпретацијама интернационалних нумера, које добијају ново рухо, али и на стварању ауторских композиција које никог не остављају равнодушним.

Дејан Петровић и Бег бенд показали су новосадској публици због чега су радо виђени гости и представници Србије на великим светским манифестацијама, а комбинацијом традиционалних и модерних инструмената и звукова пружили су несвакидашње уживање свим присутнима.