минилинија

пуберај / 13. јануар 2020. у 22 часа

По узору на светске супергрупе које окупљају познате музичаре и стварају нову музику, Минилинију су основали чланови култних београдских група, прошле године објавили су прву званичну заједничку песму, а за Доček 7528 могли смо  да их чујемо у Новом Саду.

Прочитајте
Иако ова супергрупа постоји од 2011, њен састав и израз су се мењали. Већ првим званичним синглом „Диван свет“ постигли су велики успех и очекивано показали квалитет.

За оне који су се ужелели „Дарквуд Даба“, „Лире“, „Великог презира“, „Јарбола“ и сличних бендова, Минилинија представља праву посластицу. Ту су Дејан Вучетић Вуча („Дарквуд Даб“), Владимир Ђорђевић Влаца („Лира Вега“, „Свемирци“, „Неочекивана сила“), Борис Младеновић Бомла („Јарболи“, „Неочекивана сила“, „Велики презир“) и Радан Ђорђевић (DJ Rahmanee). Група је настала из жеље да се вишегодишња сарадња његових чланова на различитим пројектима као што су музика за филм i позориште и многи други, пренесе и на живе наступе и непосредан однос са публиком. Минилинија негује посебан начин извођења која су неретко заснована на инстант обради оригиналних музичких секвенци комбинованих са свирањем уживо и процесирањем звука. Све то чини да наступи Минилиније добију форму такозваног jam sessiona који подразумева изражавање кроз актуелне клупске жанрове попут електро, даб, техно, брејкс, хаус и других.

Наступ Минилиније свкако је био нешто што се не пропушта за Доček 7528.