кинга глик

раднички дом / 13. јануар 2020. у 20 часова

Двадесетдвогодишња звезда у успону, Кинга Глик, из Пољске у Нови Сад је донела звуке џеза и блуза, а публика ју је слушала за Дочек 7528. Кинга важи за најбољу пољску бас гитаристкињу, а о њеном таленту довољно говори чињеница да је већ са дванаест година била део породичног бенда, а иза њесу интернационална гостовања широм света – у Индонезији, Немачкој, Аустрији, Словачкој, Португалу, Украјини, Чешкој и најзад, у Новом Саду овог јануара.

Прочитајте више
Млада уметница је 2015. године издала деби албум, а убрзо потом је номинована на престижним топ-листама у различитим категоријама – за нову наду, најбољу бас гитаристкињу и откриће године. Већ 2016. издаје албум са ауторским композицијама и изведбама уживо. Позната је по интерпретацији чувеног хита Ерика Клептона „Tears in Heaven“ које броји преко двадесет милиона прегледа. Трећи албум издала је 2017. године и то за Warner Music Group Company, а у међувремену Кинга Глик је наступала са многобројним великим именима музичке сцене.

У плану су наступи у Сједињеним Америчким Државама, Канади, Француској и другим земљама, а нашој публици улепшаће Дочек 7528 у Новом Саду.

сценски дизајн: Edvard Winters (члан групе студената основних студија Сценске архитектуре технике и дизајна са Факултета техничких наука у Новом Саду и студената основних студија Нових ликовних медија са Академије уметности у Новом Саду)