Дочек 7528. представља нова имена за 13. јануар

Романтичне шансоне, легендарне поп-рок песме, афро-соул и етно ритмови, хармоника и бандонеон, али и најстарији дечији хор и визуелни перформанси – нови су програми које нуди јединствени концепт Дочека 7528 у Новом Саду.

Слободан Тркуља, светски признати мулти-инструменталиста, композитор и певач, уз клавирску пратњу изводиће романтичне шансоне, легендарне романсе, џез и љубавне песме у Великој сали НИС-а 13. јануара од 19 часова и тако повести публику на незаборавно музичко путовање. Слободану, који свира више од 15 инструмената и један је од најлепших мушких гласова Балкана, придружиће се и Новосадски дамски хор.

Један од најзначајнијих српских уметника на хармоници и бандонеону, чије наступе су аустријски критичари описали као еруптивне и инвентивне, Бранко Џиновић, представиће се новосадској публици у оквиру Дочека 7528 у Галерији Матице српске. Први хармоникаш са докторатом из извођачких студија које је завршио на Универзитету у Торонту приредиће незабораван наступ рафинирано владајући инструментом, уз одличну технику и слух за звучни колорит композиција. За његов наступ улазнице неће бити потребне, јер је улаз слободан.

Беби Дол, култна певачица која је обележила поп-рок епоху бивше Југославије, једна од најупечатљивијих појава српске музичке сцене позната по специфичном гласу, наступиће 13. јануара у културној станици Еђшег, у оквиру Дочека 7528. Њена каријера дуга је скоро четири деценије и обележили су је небројени наступи и хитови који су остали актуелни до данас.

Дочек 7528. у Новом Саду обележиће и афро-соул и етно ритмови које доноси Осјечанка Аклеа Неон, путујућа музичарка и кантауторка. У медијима је позната као вила ритма и бита, што се јасно види у њеном препознатљивом стилу и песмама које се крећу негде између реге ритмова и нежних љубавних мелодија. Сјајна млада нада наступиће у Културном центру Новог Сада, 13. јануара, пре панчевачког двојца Љубичице. Улаз за њен наступ је бесплатан.

Познати новосадски састав Love Hunters забављаће своју верну публику у „певајућој књижари“, сада већ култном новосадском месту – Bulevar Books, док Клуб адвоката Војводине отвара за врата за љубитеље џеза, где ће их наступити Толстојобик џез квинтет.

Најмлађим новосађанима у Културном центру Футог певаће најстарији дечји хор Колибри, под диригентском палицом Љиљане Ранђеловић, док их у Културном центру Новог Сада очекује премијера јединствене опере за децу „У цара Тројана козије уши”.

У Нови Сад стиже и Изванредни Боб – визуелни уметник и десперадо београдске сцене доносећи визуелни угођај којим ће употпунити наступ Боже Вреће и Камерате академике у Синагоги.

Дочек 7528. активира око 50 локација широм града, уз откривање неких нових места за културе садржаје, па ће тако једна од најбољих басисткиња Европе, Кинга Глик наступити у Радничком дому, Дејан Петровић Биг бенд у Реформаторској цркви, Горан Трајкоски у гимназији „Лаза Костић“, Елементал у Кожари СНП-а, Свемирко у Кино сали Железничке станице и још бројни други.

Подсећамо, за разлику од Дочека 2020. када су сви садржаји били бесплатни, у центру града, на отвореном, Дочек 7528. је у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима. Улазнице се по промотивним ценама могу пронаћи на продајним местима Gigs tix-a и на сајту.

У понедељак, 6. јануара, уз сваку купљену улазницу за догађај у склопу Дочека 7528 на продајном месту Gigs tix-a у Париском магазину у Новом Саду или у културној станици Караван који се налази на Тргу слободе, другу добијате гратис! Количине су ограничене.

Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница могу се пронаћи на сајту Дочека и на друштвеним мрежама.

Кроз Дочек 2020. и 7528. године Нови Сад поново повезује две Нове године, два рачунања времена, два календара, два писма, два концепта и подиже капацитете културног стваралаштва. Спајање визуелног идентитета, на ком су заједно радили уметници и новосадски студенти, са музиком најразличитијих домачих, регионалних и светских извођача, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који Новосађанима и гостима града пружа јединствен аудио-визуелни доживљај.