краљ чачка

новосадско позориште / 13. јануар 2020. у 22 часа

Краљ Чачка је свестрани уметник, песник, сликар и музичар Ненад Марић наступио је у Новом Саду у оквиру спектакуларног Доčека 7528.

Прочитајте више
Иза њега су једна збирка песама „На маргини“ и два албума „Земља снова“ и „Спусти светлост на пут“ којима је стекао бројну публику и побрао позитивне критике наших писаца и музичара. У прилог томе говори и награда „Струне од светла“ коју је пре две године добио за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици.

Албуми Краља Чачка сврставају се међу неколико најважнијих музичких албума у последњих тридесет година. Његове нумере су спој џеза, рока и шансона који се преплићу у речима некад лепим, некад горким, али увек искреним и аутентичним. Публика је препознала специфичну емоцију коју Ненад преноси. Краљ Чачка је у кокуренцији за најбољи албум године у избору слушалаца радија „Београд 202“ престигао Бајагу и Електрични оргазам. Стога не чуди што је у последње три године свирао на највећим фестивалима у земљи и региону, као што су EXIT, Beer Fest, Arsenal, Ferragosto Jam и многим другим, а у Новом Саду је такође радо виђен гост након неколико наступа, као што је онај на великом Концерту године.

Инспирацију тражи негде између музике путујућих трубадура и тананих џез мелодија које прожимају његове најпознатије песме као што су „Мама, купи ми пропелер“, „Спусти светлост на пут“, „Земља снова“ и друге, а које је публика у Новом Саду и овог пута са нестрпљењем дочекала.

сценски дизајн: Кристина Ковачевић