љубичице

културни центар новог сада / 13. јануар 2020. у 21 час

Два рођена брата који чине бенд Љубичице у последње време су изразито актуелни на домаћој музичкој сцени, првенствено захваљујући песми „Једва чекам рат људи против машина“ која је настала почетком 2019. и одмах пласирала Љубичице у врхове регионалних топ-листа. Освајајући регион, стигли су и у Нови Сад да у оквиру Доčека 7528 обрадују публику енергичним наступом.
Прочитајте више

О свом бенду кажу да је супарништво два брата оно што га покреће, а борећи се за надмоћ, у својим сингловима руше жанровске границе. Њихов правац је тешко одредив, па иако за себе често кажу да су рок бенд, немогуће је занемарити електро-блуз мелодије, као и инди поп и друге жанрове који прожимају њихове песме. Добитници су прве награде на такмичењу демо бендова „Твој звук“ 2011. године и од тада креће њихов успон.

Иза Љубичица је турнеја на којој су везали око тридесет наступа, између осталог и у Новом Саду, а она им је донела велики успех и била ветар у леђа за актуелни пројекат Љубичице 2.0 који спаја грув и електро-фанк звуке са тематиком борбе човека против машине. Вук и Стефан Стевановић баве се и продукцијом и сарађују са младим, популарним именима домаће сцене попут Сајси МC и Буч Кесидија, али и са иностраним звездама као што је Вил Драмонд. Браћа Стевановић су већ скоро деценију познати поклоницима алтернативне сцене, а сада су у центру пажње домаће младе публике. Аутори су и музике за популарну серију „Жигосани у рекету“.

Новосађани су имали прилику да чују један од најперспективнијих младих бендова, каквим је окарактерисан од стране критике чим се појавио, а Љубичице нису изневериле њихова очекивања.