микула, јал, бесне глисте

дом Б612 / 13. јануар 2020. у 21 час

Иза шаљивих стихова са суровом подлогом који говоре о нашој свакодневници, а које су брзо нашле пут до публике, дуго се крио Бојан Микулић Микула. Овај талентовани музичар из Бањалуке, заљубљеник у гитару и песму, комбинује различите ритмове, жанрове, инструменте, риме, форме, кроз које провлачи хумор, иза себе има један студијски албум из 2015, Power music, а неретко га пореде са Рамбом Амадеусом. Песме као што су „Супа је била врела“, „Технолошки хендикепиран“ и „Да ја теб’ кажем“ освојиле су слушаоце икскреношћу и духовитошћу које се провлаче кроз проницљиве стихове.

Прочитајте више
Микули се придружио новосадски бенд ЈАЛ (Јосип А Лисац)  који окупља музичаре различитих извођачких стилова, са највећим ослонцем у ска/реге формама и ритмовима. Њихови текстови најчешће говоре о социјалним, љубавним и урбано-филозофским темама уз неизбежну иронију која их прати. Добро познате нумере „Последњи Самураји“, „Сто година сам ође“, „Пали идеали“ и друге чине ЈАЛ једним од најпознатијих локалних бендова.

Са Микулом и бендом ЈАЛ бину су делили и Бесне глисте, млади бенд који се истакао најпре као демо бенд. Њихова прва ауторска песма „Маска“ наишла је на добре реакције публике и учинила да бенд крене путем својих снова – зато следе „Игра лептира“ и „Сам“, а онда и „Армија пиона“ којим су Бесне глисте добиле статус успешног домаћег бенда иза којег је сада већ и један албум.

Сви заједно, Микула, Јал и Бесне глисте загрејали су атмосферу за Доček 7528 и обогатили његов разноврсни програм у брзим ритмовима.