елементал

снп / кожара / 13. јануар 2020. у 22 часа

Популарна хип-хоп група из Хрватске која је прошле године прославила 20 година постојања стигла пред новосадску публику у оквиру Доčека 7528. Прославили су се новим звуцима и другачијим приступом хип-хопу комбинујући га са џезом, соулом, фанком, регеом и рок музиком, наступали су са Загребачком филхармонијом, Кубизмом и многим другим саставима, те свој правац приближили широј публици.

Прочитајте више
Песме Елементала говоре о борбама – против страхова, система и самог себе. Хитови попут „Голи и боси“, „Из дана у дан“, „Проклета љубав“, „Малена“ и других броје више милиона прегледа. Последњи сингл „Солидарност“ издат је пре месец дана и специфичан је по тематици којом се бави – посвећен је просветним радницима, а спот за песму сачињен је од видео-материјала и фотографија из 75 школа, уз сарадњу са преко 1000 просветних радника. Прошле године издата је и биографија бенда под називом „Све, само не романтика“.

Седмочлана екипа коју чине вокали Мирела Приселац Реми и Лука Тралић, гитариста Ерол Зејниловић, бас гитариста Конард Ловренчић, бубњар Иван Водопијец, клавијатуриста Давор Заношки и пратећи вокал Вида Манестар већ је наступала у нашем граду поводом чега су изјавили да су „на ти“ са центром Новог Сада и да се може рећи да су се одомаћили. Елементал традиционално окупља разноврсну публику, а њихови наступи су спонтани, али динамични. Прва хрватска реп група која је долазила у Србију, сада већ важи за домаћи бенд, а овог пута Новосађани су чули Елеметал у оквиру великог Доčека 7528. Очекивања публике, као и до сад, нису била изневерена – добра забава, супер свирка и плес до последњег момента и овога пута држали су публику на ногама.

сценски дизајн: Срђан Радаковић, Растко Лазаревић, Нађа Вукореп, Ксенија Илић, Данило Крсмановић, Вања Скендеровић, Душица Илић, Невена Копања (чланови групе студената основних студија Сценске архитектуре технике и дизајна са Факултета техничких наука у Новом Саду и студената основних студија Нових ликовних медија са Академије уметности у Новом Саду)