гимназија лаза костић

Category
13. јануар:горан трајкоски

Позната „Лазина гимназија“ најмлађа је гимназија у Србији. Од 2000. године гимназија добија данашњи назив, а у ранијем периоду на њеном месту биле су смештене Основна школа „Јожеф Атила“ и Саобраћајна школа. Дан школе је 12. фебруара – рођендан великог српског романтичара Лазе Костића.
Прочитајте више

Гимназија је општег типа, са програмима најближим класичним гимназијама. Оно по чему је ова школа посебна јесте позориште које је на школском нивоу водеће у земљи, а о томе сведоче бројне награде и признања на разним фестивалима.Позоришна трупа је стигла и до Москве где је учествовала на смотри „Словенска зора“ са представом „Клаустрофобична комедија“. Можда најважније што ово позориште носи са собом јесте чињеница да су многи ученици који су играли у школским представама нашли касније свој пут у професионалним позориштима.
За Доček 7528 у позоришној сали Гимназије наступиће Горан Трајкоски, један од најпознатијих македонских музичара алтернативне сцене. Његова музика дуги низ година осваја публику необичним комбинацијама различитих музичких жанрова, као што су метал и музика базирана на византијском наслеђу, тако да ће наступ Трајкоског у позоришту бити прави угођај за поштоваоце његовог дела.